Navigatie overslaan
Sportcafé Apeldoorn thema Sociaal veilige sport

Sportcafé Apeldoorn thema Sociaal veilige sport

Bijeenkomst · 2 okt, 19:30 - 21:00
S.V. Groen Wit '62, Landhorstlaan 202, Apeldoorn, Gelderland 7327 GN, Nederland
Sport & Recreatie
Aanmeldingen sluiten over 16 dagen.
Deel bijeenkomst
Sociaal Veilige Sport Apeldoorn
#83152
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Werkgroep-Positieve-Sportcultuur-Apeldoorn/activiteiten/Save-the-date---Sports-Cafe-Apeldoorn-theme-Socially-safe-sports/83152 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Tijdens de avond zullen deskundigen en lokale verenigingen hun kennis delen over sociaal veilige sport.

Uitgebreide omschrijving

Let op: aanmelden gaat niet via deze site, maar kan door een mail te sturen naar [email protected].


Woensdagavond 2 oktober aanstaande organiseert het Sport- en Beweegakkoord II het derde sportcafé van het jaar.


Het thema is ‘Sociaal veilige sport’. Tijdens de avond zullen deskundigen en lokale verenigingen hun kennis delen met als doel om alle sportclubs in Apeldoorn te helpen bij het zorgen voor een veilige omgeving waarin iedereen vrij en plezierig kan sporten.

Wij nodigen je graag uit om de avond bij te wonen. Ben je bestuurder, eigenaar, trainer, coach, sporter, scheidsrechter, vertrouwenscontactpersoon, ouder/verzorger of op een andere wijze betrokkenen bij een (ondernemende) sportclub en gaat dit thema jou aan? Meld je aan voor deze inspirerende avond.


Onder de energieke leiding van avondvoorzitter Gersom Smit komen aan het woord:

  • Nicolette Schipper-van Veldhoven over o.a. het creëren van een goede leeromgeving en bewust aandacht geven aan een pedagogisch sportklimaat waarin het kind centraal staat. Nicolette is Lector Sportpedagogiek, in het bijzonder naar een veilig sportklimaat bij Windesheim.
  • Erik Beuker over de vier V’s voor veilig sporten en alle ondersteuningsmogelijkheden voor clubs om een stevig fundament te leggen voor sociale veiligheid. Erik is Projectleider Sociale Veiligheid Sport bij NOC*NSF.
  • Daniëlle van den Bijgaart-Pol over het praktijkonderzoek dat zich richt op de vraag wat wérkt om te komen tot sociaal veilige sport en doorontwikkeling naar het onderwijs. Daniëlle is Practor Sociaal Veilige Sport vanuit het Graafschap College.
  • De Commissie FairPlay van Robur et Velocitas over de recent opgerichte commissie. Wat is de aanleiding geweest voor de oprichting, wat doet de commissie en wat zijn de eerste ervaringen?
  • De Gedragscommissie van Groen Wit ’62 over de rol van de commissie, activiteiten, resultaten en toekomstplannen op het gebied van sportiviteit en respect.


Datum: Woensdagavond 2 oktober 2024

Locatie: Groen Wit ’62, Landdrostlaan 202 Apeldoorn

Inloop: 19.00 uur

Aanvang: 19.30 – 21.00 uur


Hierna is er tijd om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar informeel te ontmoeten. Ook is voor en na het programma gelegenheid om meer te weten te komen over de Week van Respect en de Gezondere Sportomgeving. Vanwege de catering willen wij graag weten of je aanwezig bent.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden tot 27 september aanstaande via [email protected].


Wil je nu alvast aan de slag en/of meer weten, neem dan contact op met Tjeerd Lemstra (06-50458365, [email protected]), aanvoerder van het thema Sociaal veilige sport in Apeldoorn.


Let op: aanvullend op het Sportcafé organiseren we op 23 oktober van 19.30 - 21.30 uur de Inspiratiesessie 'Actief aan de slag met sociaal veilige sport’. Erik Beuker van NOC*NSF komt dan nogmaals om in te gaan op alle ondersteuningsmogelijkheden om bij jouw sportclub actief aan de slag te gaan met sociaal veilige sport. Hierbij gaat het om maatwerk voor iedere aanwezige club. Aanmelden is nu al mogelijk. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten over 16 dagen.
Deel bijeenkomst

Over Sociaal Veilige Sport Apeldoorn

Sociaal Veilige Sport is één van de zes thema's van Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn II. Doel is om om sociale veiligheid en integriteit bij lokale sportaanbieders te stimuleren en te ondersteunen. Hiervoor worden jaarlijks (netwerk)bijeenkomsten en trainingen georganiseerd en kennis gedeeld.

Powered by Deed‌mob Tools ·