Navigatie overslaan
Coördinator Zwachtels

Coördinator Zwachtels

Structureel werk · 4–16 uur/week
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
AdministratieReceptieNederlands
WelzijnZorgArmoedebestrijding
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Leprazending Nederland (Stg.)
#48402
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Leprazending-Nederland-Stg1/activiteiten/Coordinator-Bandages/48402 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als Coordinator Zwachtels onderhoud je contact met donateurs die zwachtels breien, verwerk je deze als giften en help je bij het voorbereiden van de verzending.

Uitgebreide omschrijving

Wat doet Leprazending?

Lepra is een verwoestende ziekte. Het tast het lichaam aan, veroorzaakt handicaps en heeft vaak grote sociale gevolgen: Mensen worden verstoten en in de steek gelaten. Leprazending reikt hen de hand en werken samen mét hen aan herstel van hun leven. Wij helpen met onder meer medische zorg, operaties en uitzicht op inkomen. Met ontferming bewogen, in navolging van Jezus.


Leprazending Nederland

Leprazending Nederland maakt deel uit van The Leprosy Mission International, een internationale organisatie, die werkt in tientallen landen over de hele wereld. De hoofdtaak van Leprazending Nederland is het bijeenbrengen van en zoeken naar financiële middelen voor de projecten die uitgevoerd worden in onze focuslanden: India, Myanmar, Bangladesh, Nepal, Ethiopie, Tsjaad en DR Congo.


Leprazending zamelt ook gebreide katoenen zwachtels in, die in de ziekenhuizen gebruikt worden voor het verzachten en beschermen van wonden die mensen soms oplopen als gevolg van lepra.


Wij zijn hiervoor op zoek naar een Coördinator Zwachtels.


Wat ga je doen?

Hierbij een greep uit de mogelijke taken:

  • Nauw contact houden met donateurs in het hele land die zwachtels breien of ambassadeur zijn hiervoor
  • Eventueel de administratieve verwerking van zwachtels die als gift binnenkomen op ons kantoor.
  • Contact leggen en onderhouden met verzendbedrijven en vervoerders en zo nodig uitzoeken welke administratieve stappen en documenten nodig zijn voor een goede afhandeling (dit verschilt per land)
  • Meedenken over events, lezingen en dergelijk om zwachteldonateurs op de hoogte te houden en te bedanken
  • Als je zelf ideeën hebt, dan zijn deze welkom! We kunnen samen onderzoeken wat mogelijk is.


Hoeveel uur/dagdelen per week?

4-16 uur per week


Wat bieden wij?

Wij bieden een kantoorplek op een vaste locatie in een klein, warm en positief team. De werkzaamheden kunnen in overleg met elkaar worden afgestemd of uitgebouwd. Een reiskostenvergoeding en/of vrijwilligersvergoeding behoren tot de mogelijkheden.


Vragen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met:

Petra Pelgrum, tel. 055 -7 600 500 of per mail: [email protected]

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Leprazending Nederland (Stg.)

De belangrijkste vragen die Leprazending zichzelf stelt: wat is nodig om leprabesmetting vanaf 2035 wereldwijd te kunnen stoppen, en daarmee lepra op langere termijn te kunnen voorkomen? Drie dingen:
Geen besmetting meer: Het verslaan van leprabesmetting.
Geen handicaps meer: Het voorkomen van handicaps veroorzaakt door lepra.
Geen discriminatie meer: Geen discriminatie meer van mensen met lepra.

Wij zijn hands-on en geven directe zorg. Het unieke van Leprazending zijn onze eigen ziekenhuizen, vakscholen en gemeenschapsprojecten. Daardoor heeft Leprazending veel eigen lepra-experts, die in direct contact staan met leprapatiënten. Professioneel, maar met liefde en aandacht aan de individuele patiënt. We strijden tegen lepra op een professionele manier en verliezen de individuele patiënt niet uit het oog.

Onze motivatie om leprapatiënten te helpen, vinden we in de liefde en barmhartigheid van Jezus Christus. Jezus zag om naar de meest kwetsbaren, naar zieken en melaatsen. Hij genas hen. Wij willen verdergaan in Zijn voetsporen.

Powered by Deed‌mob Tools ·