Beleeftraining niet-zichtbare beperkingen (voor sport en beweegvrijwilligers
Contactpersoon
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/mee-ijsseloevers/activiteiten/Beleeftraining-niet-zichtbare-beperkingen-voor-sport-en-beweegvrijwilligers/85400 om je aan te melden
Samenvatting
Vind jij het belangrijk dat iedereen kan meedoen met sport en beweegactiviteiten? Dan is deze training interessant voor jou!Uitgebreide omschrijving
Wist jij dat 1 op de 8 Nederlanders een niet zichtbare beperking heeft?
Omdat de beperking niet zichtbaar is, is deze ook lastiger te herkennen. Deze mensen worden daardoor vaker overvraagd met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.
Meedoen aan sport of een andere beweegactiviteit is voor hen niet vanzelfsprekend
Ze hebben soms moeite met het begrijpen en onthouden van de uitleg die je geeft.
Reageren ze soms anders dan verwacht, vragen veel aandacht of doen niet meer mee.
Trainers, coaches en begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol
Door een andere houding en kennis over de behoeften van deze mensen kunnen zij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen.
De focus in deze training ligt op ervaringsgericht leren. Leren door beleven!
Doormiddel van verschillende opdrachten ervaar je welke uitdagingen mensen met een niet zichtbare beperking tegen komen. Vanuit deze ervaring ontdek je op welke manier jij jouw communicatie en gedrag kunt aanpassen aan de behoefte van iemand met een beperking die je niet ziet.
Je gaat in de training in gesprek met een ervaringsdeskundige die belangrijke tips met jou deelt.
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Over MEE Samen
Soms is het fijn als er iemand is die je even op weg kan helpen. Bijvoorbeeld bij vragen over opvoeden, zorg, wonen, leren, werken, wetten en regels, vrienden, relaties, sport of geld. Iemand die met je meedenkt en die weet wat er mogelijk is. En die samen met je kijkt wie of wat er nodig is om verder te komen.
De consulenten van MEE weten de weg en denken met je mee. Ze weten veel over leven met een beperking. Bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Ze kunnen je informatie of advies geven. Kijken welke mogelijkheden er voor je zijn. Met je meegaan naar een gesprek. Je helpen bij het doen van een aanvraag. Samen met je op zoek gaan naar de juiste zorg of zorgorganisatie. Of je bijvoorbeeld helpen als je ontevreden bent. Ze vertellen je niet wat je moet doen, dat bepaal je zelf.
Voor wie?
Iedereen mag gratis gebruik maken van deze ondersteuning. Altijd. Voor jezelf of voor iemand in je omgeving. Hoe klein of groot je vraag ook is. Het recht op deze gratis ondersteuning is ook opgenomen in de wet. Dit heet dan ‘onafhankelijke cliëntondersteuning’.