Navigatie overslaan
Post | oktober 2024 | Vrijwilligersverhalen | 2 min lezen

De kinderen een leuke dag geven en lekker buiten zijn!

Vrijwilliger scouting kinderen Apeldoorn

Als je het leuk vindt om in je vrijwilligerswerk buiten met kinderen aan de slag te gaan, is Scoutinggroep JJB in Apeldoorn de perfecte plek voor jou. Deze scoutinggroep, gelegen in het Ordenbos, wordt elke zaterdag omgetoverd tot een avontuurlijke speelplaats voor kinderen. Enthousiaste vrijwilligers, zoals André, Jura en Veerle, zetten zich in om de kinderen bij de scouting een dag vol te plezier te bezorgen!


Jura begeleidt de Explorers, een groep jongeren van 15 tot 18 jaar die zelf programma's bedenken en uitvoeren. "Mijn creativiteit kan ik goed kwijt in het voorbereiden van programma’s," vertelt Jura. "Het is ontzettend leuk om ideeën samen met de kinderen uit te voeren en te zien hoe zij hun eigen weg vinden in de activiteiten die we bedenken."


Voor de kinderen van 7 tot 11 jaar, de Welpen, zijn Veerle en André verantwoordelijk. Veerle is enthousiast over kinderen die spelenderwijs leren bij de scouting: "Hier ontdekken kinderen van alles en leren ze samenwerken door te spelen. De leerelementen zijn verweven in de activiteiten die we organiseren, wat het voor de kinderen én onszelf erg leuk maakt." André voegt eraan toe: "We koppelen onze activiteiten vaak aan thema’s. Zo hebben we bijvoorbeeld een EHBO-thema waarbij de kinderen leren hoe ze een brancard kunnen knopen, pleisters plakken en in een rollenspel een gewonde in het bos helpen. Op die manier leren ze niet alleen praktische vaardigheden, maar ook hoe ze naar elkaar om kunnen kijken en hulp kunnen bieden."


Voor André, Veerle en Jura is de tijd die ze in scouting steken meer dan alleen vrijwilligerswerk; het is een vast onderdeel van hun week waar ze naar uitkijken. "Scouting is mijn tweede huis," zegt André. "Het hoort bij mij. We zijn hier allemaal met hetzelfde doel: de kinderen een leuke dag geven en lekker buiten zijn." Veerle knikt instemmend en voegt toe: "We doen dit voor de kinderen, maar ook omdat we er zelf plezier in hebben. Het is een gezellige groep waarin iedereen iets voor elkaar doet. Er is veel waardering en je voelt je vrij om jezelf te zijn."


Voor iedereen die nieuwsgierig is of scouting iets voor hen is, hebben André, Jura en Veerle een duidelijke boodschap: "Kom gewoon kijken en doe mee," moedigt Jura aan. "Je kunt op jouw manier kennismaken en ontdekken welke groep bij je past. Al het enthousiasme is welkom, en je kunt je ideeën volop kwijt in de programma’s en spellen. Bij ons kun je jezelf zijn en samen zorgen we voor een mooie tijd, zowel voor de kinderen als voor onszelf."

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·